o nama

Bok! Ja sam Laura.

Ja sam pokretačica bloga Tikvica i zaljubljenica u hranu i kuhanje.

Svoje prvo samostalno jelo napravila sam s 12 godina. Bio je to umak od gljiva poprilično lošeg okusa, no uspio me motivirati da nastavim istraživati svijet pripreme hrane. Od tada pratim sve oko sebe kako kuhaju, bila to mama, sestra, susjeda, baka; pratim kulinarske emisije na TV-u i pretražujem recepte na web portalima.

I nije bilo uzalud. U studentskim danima, moji batat brownies osvojili su treće mjesto na natjecanju pripreme zdravih recepata Brocoola. 🙂

Iako sam bila aktivna na sve strane kroz volontiranja i raznovrsne poslove, kuhanje je ostalo moj hobi tijekom i nakon studiranja. Hrana je i važan sastavni dio mojih putovanja.

Najdraže mi je spremati slana jela koja kombiniraju povrće i meso. S desertima sam vodila slatke muke do upisa na program mikrokvalifikacije za slastičarku. Na tom sam programu otkrila svoj skriveni talent i zavoljela izradu slastica. 🙂

Možda se i pitaš od kuda ime bloga Tikvica. Razlog je zapravo vrlo jednostavan. Kada sam odlučila da ću pokrenuti kulinarski blog, znala sam da njegovo ime mora biti povezano s kuhinjom ili namirnicama. Brzo mi je sinulo kako mi dečko redovno daje nove slatke nadimke, no jedan je nekako konstantan: Tikvica! Činjenica da mi je on velika podrška u svemu što radim i ne radim veoma mi je olakšala odluku o imenu bloga. I tako je moj nadimak postao ime bloga.

To je to od mene. Slasno ti čitanje!

Laura

P.S. Ako imaš neku ideju za recept ili suradnju, pošalji mail na [email protected].