Pravila zaštite privatnosti

Tikvica.com je web stranica u vlasništvu obrta za oglašavanje i marketing, Loqa Media, a namijenjena je svima koji traže jasne recepte za svaki dan.

Ova verzija Pravila zaštite privatnosti važeća je od 3. travnja 2024.

Opće informacije

Jedan od naših glavnih prioriteta je privatnost naših posjetitelja. Ovaj dokument o Pravilima zaštite privatnosti sadrži vrste informacija koje prikuplja i bilježi Tikvica.com i način na koji ih koristimo.

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate više informacija o našim Pravilima zaštite privatnosti, slobodno nas kontaktirajte.

Ova Pravila o privatnosti odnose se samo na naše online aktivnosti i vrijede za posjetitelje naše web stranice s obzirom na informacije koje su podijelili i/ili prikupili na Tikvica.com. Ovo pravilo nije primjenjivo na informacije prikupljene izvan mreže ili putem kanala koji nisu ova web stranica.

Vašu privatnost poštujemo, a osobne podatke obrađujemo zakonito i transparentno, u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka EU 2016/679). Obrađujemo samo one podatke koji su potrebni u vezi sa svrhama za koje su prikupljeni.

Pridržavamo se visokih standarda zaštite privatnosti i sigurnosti podataka. Svi podatci se prenose i pohranjuju s primjerenim razinama sigurnosti kako bi se spriječio neovlašteni pristup, upotreba ili otkrivanje. Nadalje, redovito pregledavamo i ažuriramo naše prakse zaštite podataka kako bismo osigurali kontinuiranu zaštitu podataka koje nam povjerite.

Naša Pravila zaštite privatnosti izrađena su uz pomoć Free Privacy Policy Generator.

Pristanak

Korištenjem naše web stranice, ovime pristajete na našu Politiku privatnosti i slažete se s njezinim uvjetima.

Podaci koje prikupljamo

Osobni podaci koje se od vas traže i razlozi zbog kojih se od vas traže da ih dostavite bit će vam jasni u trenutku kada od vas zatražimo da dostavite svoje osobne podatke.

Ako nas kontaktirate izravno, mogli bismo primiti dodatne informacije o vama kao što su vaše ime, adresa e-pošte, telefonski broj, sadržaj poruke i/ili privitaka koje nam možete poslati te bilo koje druge informacije koje možete dati.

Naša web stranica koristi Ad Inserter PRO za upravljanje prikazivanjem oglasa. Dok svi korisnici vide iste oglase bez ciljanja na temelju osobnih interesa, Ad Inserter PRO omogućava nam praćenje broja pregleda stranica (pageviews) i interakcija s oglasima (broj klikova) bez prikupljanja osobnih podataka. Podatci prikupljeni korištenjem Ad Inserter PRO dijele se isključivo sa zakupcima oglašivačkog prostora na našoj web stranici, odnosno s oglašivačima. Ove informacije koriste se za analizu učinkovitosti oglasa i poboljšanje marketinških strategija. Osiguravamo da su podatci koji se dijele ograničeni na ono što je strogo potrebno za navedene svrhe.

Kako koristimo vaše podatke

Podatke koje prikupljamo koristimo na razne načine, uključujući za:

 • Snabdijevanje, upravljanje i održavanje naše web stranice
 • Poboljšanje, personaliziranje i proširenje naše web stranice
 • Razumijevanje i analiziranje kako koristite našu web stranicu
 • Razvoj novih proizvoda, usluga, značajka i funkcionalnosti
 • Komunikaciju s vama, bilo izravno ili putem jednog od naših partnera, uključujući službu za korisnike, kako bismo vam pružili ažuriranja i druge informacije u vezi s web-mjestom te u marketinške i promotivne svrhe
 • Slanje e-pošte
 • Detektiranje i spriječavanje prijevara

Log datoteke

Tikvica slijedi standardni postupak korištenja log datoteka. Ove datoteke bilježe posjetitelje kada posjećuju web stranice. Sve hosting tvrtke to rade i dio su analitike hosting usluga. Podaci prikupljeni datotekama dnevnika (log datoteka) uključuju adrese internetskog protokola (IP), vrstu preglednika, davatelja internetskih usluga (ISP), oznaku datuma i vremena, stranice za upućivanje/izlaz i eventualni broj klikova. Oni nisu povezani s bilo kakvim podacima koji mogu osobno identificirati. Svrha informacija je analiza trendova, administriranje stranice, praćenje kretanja korisnika na web stranici i prikupljanje demografskih podataka.

Kolačići i web pratilice

Kao i svaka druga web stranica, Tikvica koristi “kolačiće”. Ovi se kolačići koriste za pohranjivanje informacija uključujući preferencije posjetitelja i stranica na web stranici kojima je posjetitelj pristupio ili ih je posjetio. Podaci se koriste za optimizaciju korisničkog iskustva prilagodbom sadržaja naše web stranice na temelju vrste preglednika posjetitelja i/ili drugih informacija.

Za općenitije informacije o kolačićima pročitajte članak “Cookies” iz Privacy Policy Generator.

Web stranica Tikvica koristi Google Analytics, alat za analizu korištenja web stranice koji nudi Google Inc. („Google“), kako bi statistički pratila aktivnosti korisnika. Praćenje korisničke aktivnosti provodi se kako bi se osiguralo ispravno funkcioniranje web stranice, unaprijedila stranica i poboljšalo korisničko iskustvo. Google Analytics ne identificira korisnike; to se postiže kombiniranjem podataka i tehnikama anonimizacije, kao što je maskiranje IP adrese.

Informacije koje kolačići Google Analytics stvaraju o vašoj upotrebi ove web stranice prenose se i pohranjuju na Googleovim poslužiteljima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Detaljne informacije o ovoj usluzi, kolačićima koje koristi te opcijama koje korisnici imaju za kontrolu praćenja vlastite aktivnosti dostupne su na sljedećoj adresi: https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

Ad Inserter PRO koristi sljedeće kolačiće u svrhu praćenja:

 • aiADB: Koristi se za detekciju blokiranja oglasa.
 • aiADB_PV: Sprema broj pregleda stranica za svakog posjetitelja.
 • aiADB_PR: Sprema postavke akcija povezane s detekcijom blokiranja oglasa.
 • aiBLOCKS: Sprema informacije o ograničenjima prikaza i klikova oglasa na strani klijenta, ako su konfigurirani.

Važno je napomenuti da ovi kolačići ne pohranjuju osobne podatke korisnika. Dodatno, oglasi umetnuti pomoću ovog dodatka mogu koristiti svoje vlastite kolačiće. Za detalje o tim kolačićima, preporučujemo da se informirate kod relevantnih mreža za oglašavanje.

Pravila o privatnosti partnera za oglašavanje

Možete pogledati ovaj popis kako biste pronašli Pravila o privatnosti za svakog oglašivačkog partnera Tikvice.

Oglasni poslužitelji ili oglasne mreže trećih strana koriste tehnologije kao što su kolačići, JavaScript ili Web Beacons koji se koriste u njihovim oglasima i poveznicama koje se pojavljuju na Tikvica.com, a koje se šalju izravno u preglednik korisnika. Oni automatski primaju vašu IP adresu kada se to dogodi. Te se tehnologije koriste za mjerenje učinkovitosti njihovih reklamnih kampanja i/ili za personalizaciju reklamnog sadržaja koji vidite na web stranicama koje posjećujete.

Imajte na umu da Loqa Media nema pristup niti kontrolu nad ovim kolačićima koje koriste oglašivači trećih strana.

Pravila privatnosti trećih strana

Pravila o privatnosti stranice Tikvica.com ne odnose se na druge oglašivače ili web stranice. Stoga vam savjetujemo da za detaljnije informacije pogledate odnosnu Politiku privatnosti ovih poslužitelja oglasa trećih strana. Može uključivati njihovu praksu i upute o tome kako isključiti određene opcije.

Možete odabrati da onemogućite kolačiće putem individualnih opcija preglednika. Da biste saznali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima s određenim web preglednicima, možete ih pronaći na odgovarajućim web stranicama preglednika.

GDPR prava na zaštitu podataka

Željeli bismo biti sigurni da ste u potpunosti svjesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na pristup – imate pravo zatražiti kopije svojih osobnih podataka. Možemo vam naplatiti malu naknadu za ovu uslugu.

Pravo na ispravak – imate pravo zahtijevati da ispravimo bilo koju informaciju za koju smatrate da je netočna. Također imate pravo tražiti da dopunimo podatke za koje smatrate da su nepotpuni.

Pravo na brisanje – imate pravo zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke, pod određenim uvjetima.

Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo zatražiti da ograničimo obradu Vaših osobnih podataka, pod određenim uvjetima.

Pravo na prigovor na obradu – imate pravo na prigovor na našu obradu vaših osobnih podataka, pod određenim uvjetima.

Pravo na prenosivost podataka – imate pravo zatražiti da podatke koje smo prikupili o vama prenesemo drugoj organizaciji ili izravno vama, pod određenim uvjetima.

Ako podnesete zahtjev, imamo mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti bilo koje od ovih prava, obratite nam se na [email protected]. Ime i prezime osobe zadužene za prigovore u vezi s privatnošću u EU je Laura Bais.

Ako vjerujete da naša obrada vaših osobnih podataka krši zakone o zaštiti podataka, imate zakonsko pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu odgovornom za zaštitu podataka. To možete učiniti u državi članici EU-a u kojoj prebivate, na mjestu vašeg rada ili na mjestu navodnog kršenja.

Dječje informacije

Još jedan dio našeg prioriteta je zaštita djece tijekom korištenja interneta. Potičemo roditelje i skrbnike da promatraju, sudjeluju i/ili nadziru i usmjeravaju svoje online aktivnosti.

Tikvica svjesno ne prikuplja nikakve osobne podatke od djece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dijete dalo ovu vrstu informacija na našoj web stranici, preporučujemo vam da nas odmah kontaktirate, a mi ćemo dati sve od sebe odmah ukloniti takve informacije iz naše evidencije.

Newsletter

Na stranici se možete pretplatiti na naš newsletter koji se može koristiti u reklamne svrhe. Svi poslani newsletteri mogu sadržavati piksele za praćenje. Piksel je ugrađen u e-poštu i omogućuje analizu uspjeha online marketinških kampanja. Zbog ovih piksela za praćenje možemo vidjeti jeste li i kada otvorili e-poštu i koje veze unutar e-pošte kliknete. Također, ovo omogućuje stranici da prilagodi sadržaj budućih newslettera interesima korisnika. Ovo ponašanje neće biti proslijeđeno trećim stranama.

Možemo prikupiti vašu adresu e-pošte, zemlju i ime, ali samo ako nam ih dobrovoljno date. To se može dogoditi, na primjer, ako se prijavite za primanje newslettera putem e-pošte ili unesete promociju. Koristit ćemo vašu adresu e-pošte i ime u svrhe za koje ste nam ih dali, a također s vremena na vrijeme da vam šaljemo poruke e-pošte u vezi s web-stranicom ili drugim proizvodima ili uslugama za koje vjerujemo da bi vas mogle zanimati. U bilo kojem trenutku možete odustati od takve komunikacije e-poštom klikom na gumb “Odjava” ili “Unsubscribe” u e-poruci.

Nećemo dijeliti vašu adresu e-pošte, zemlju i ime s trećim stranama.

Prodaja poslovanja ili imovine

U slučaju da se Stranica ili značajno sva njezina imovina prodaju ili otuđuju kao poslovna cjelina, bilo spajanjem, prodajom imovine ili na neki drugi način, ili u slučaju nesolventnosti, stečaja ili prisilne uprave, informacije koje smo prikupili o vama mogu biti jedna od imovina koja se prodaje ili spaja u vezi s tom transakcijom.

Google Analytics

Koristimo kolačiće kako bismo nam pomogli analizirati korištenje i performanse naše web stranice i usluga.

Koristimo Google Analytics za analizu korištenja naše web stranice. Google Analytics prikuplja informacije o korištenju web stranice putem kolačića. Prikupljene informacije u vezi s našom web stranicom koriste se za izradu izvješća o korištenju naše web stranice. Googleova pravila o privatnosti dostupna su na https://www.google.com/policies/privacy/

Većina preglednika omogućava vam da odbijete prihvaćanje kolačića i da ih izbrišete. Metode za to razlikuju se od preglednika do preglednika i od verzije do verzije. Međutim, najnovije informacije o blokiranju i brisanju kolačića možete dobiti putem ovih veza:

(a) https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en (Chrome);

(b) https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences (Firefox);

(c) http://www.opera.com/help/tutorials/security/cookies/ (Opera);

(d) https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies (Internet Explorer);

(e) https://support.apple.com/kb/PH21411 (Safari); i

(f) https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy (Edge).

Napomena: blokiranje kolačića može negativno utjecati na funkcije mnogih web stranica, uključujući našu stranicu. Neke značajke stranice možda vam više neće biti dostupne.

Oglašavanje

Ova stranica povezana je s CMI Marketing, Inc., koji posluje pod imenom Raptive (“Raptive”) u svrhu postavljanja oglasa na stranicu, i Raptive će prikupljati i koristiti određene podatke u svrhe oglašavanja. Da biste saznali više o upotrebi podataka od strane Raptive, kliknite ovdje https://raptive.com/creator-advertising-privacy-statement.


Promjene u Pravilima zaštite privatnosti

Ova Pravila zaštite privatnosti može se mijenjati s vremena na vrijeme. Najnovija verzija Pravila zaštite privatnosti uvijek će biti objavljena na Stranici, s “Datumom stupanja na snagu” navedenim na vrhu Pravila. Možemo revidirati i ažurirati ova Pravila zaštite privatnosti ako se naše prakse mijenjaju, kako tehnologija evoluira, ili ako dodajemo nove usluge ili mijenjamo postojeće. Ako napravimo bilo kakve bitne promjene u našim Pravilima zaštite privatnosti ili kako postupamo s vašim osobnim podacima, ili ako namjeravamo koristiti bilo koje osobne podatke na način koji se bitno razlikuje od onoga navedenog u našim Pravilima zaštite privatnosti u trenutku kada smo prikupili takve informacije, pružit ćemo vam razumnu priliku da pristanete na promjenu. Ako ne pristanete, vaši osobni podaci će se koristiti kako je dogovoreno prema uvjetima pravila zaštite privatnosti koja je bila na snazi u trenutku kada smo dobili te informacije. Korištenjem naše Stranice ili usluga nakon Datuma stupanja na snagu, smatra se da pristajete na naša tadašnja pravila zaštite privatnosti. Koristit ćemo prethodno dobivene informacije u skladu s Pravilima zaštite privatnosti koja su bila na snazi kada smo informacije dobili od vas.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga o našim Pravilima zaštite privatnosti, slobodno nas kontaktirajte na [email protected] ili na broj telefona +385-99-837-7099.