Kako razbiti grudice od maslaca ili margarina u kremi?

kako razbiti grudice margarina u kremi
Podijeli s drugima:

Ovog sam vikenda pripremala tortu sa slastičarskom kremom za slavlje Prve sv. pričesti. I kako to obično biva, kad je bitno, onda se stvore problemi i poremete ti planove. Kada sam stigla do završnog koraka pripreme slastičarske kreme, stvorile su se grudice. Srećom, tečaj slastičarstva me naučio kako razbiti grudice od maslaca i margarina!

Razbijte grudice tako da ugrijete kremu. Prvo odvojite kremu u nekoliko posudica. Svaku posudicu stavite u mikrovalnu na nižu temperaturu i zagrijavajte ih u intervalima od 30 sekundi. Nakon svakih 30 sekundi promiješajte kremu i ponovite postupak dok se grudice maslaca ne otope.

Kremu tada premjestite u hladnjak ili nakratko u zamrzivač kako bi se ponovno ohladila i bila spremna za premazivanje torte.

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, grudice u kremi možete razbiti tako da grijete kremu na pari uz neprestano miješanje.

Zašto nastaju grudice u kremi?

Grudice u kremi najčešće nastaju zato što su i maslac i krema prehladni. Ako maslac nije dovoljno omekšao do mazive teksture, a krema je jako hladna, dolazi do stvrdnjavanja maslaca u hladnoj kremi. Stoga, sljedeći put gledajte da maslac bude što mekši kako bi se fino stopio s kremom jer nitko ne voli grudice maslaca u ustima.

Podijeli s drugima:
Želim obavijesti
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare