Prsti u hot dog pecivu: strašna ideja za Halloween stol

halloween hot dog
Podijeli s drugima:

Noć vještica, iliti Halloween, postaje sve popularniji događaj u svijetu. Nekima je to dan kao i svaki drugi, dok ostali s uzbuđenjem planiraju svoj strašan kostim. S obzirom na to da meni odabir kostima predstavlja ništa drugo osim stresa, ja se radije fokusiram na ono u čemu uživam: spremanje Halloween stola. Na njemu se uvijek nađe ovo jelo: nezaobilazni hot dogovi s prstima.

Negdje sam na internetu pročitala kako neki ovo jelo zovu finger food (finger = prst, food =hrana). Nasmijalo me to jer su ove hrenovke u hot dog pecivu upravo to; gotovo doslovno. 🙂

Fora je u tome da hrenovke izrezbarite tako da izgledaju kao prsti, špricnete kečap koji imitira krv i sve zajedno poslužite u hot dog pecivu. Već zvuči strašno. 🙂

izrezbarite halloween hrenovke

Točnu količinu sastojaka i detalje pripreme pronaći ćete na dnu članka, a za još Halloween ideja samo kliknite na recepte ispod:

hot dog prsti za noc vjestica

Halloween hot dog

Laura Bais
Evo jedne strašne Halloween food ideje: hrenovke izrezane da izgledaju kao prsti servirane u hot dog pecivima s kečapom kao krvlju.
5 od 1 ocjene
Priprema 10 minutes
Vrijeme kuhanja 5 minutes
Ukupno 15 minutes
Jelo Sendvič, Snack
Lokalna kuhinja American
Količina 5 hot dogova
Kalorije 323 kcal

Sastojci
  

  • 5 hrenovki
  • 5 hot dog peciva
  • ½ čaše kečapa

Upute
 

  • Pristavite vodu da zakipi.
  • Uzmite nožić sa šiljastim vrhom. Na jednom kraju hrenovke napravite mali rez koji će predstavljati nokat.
  • Ispod nokta te na sredini hrenovke napravite tri "bore".
  • Ubacite hrenovke u vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju (par minuta).
  • Hot dog peciva prerežite po dužini, ali ne do kraja. Kada ste napravili "džep" u pecivu, unutra sipajte kečap koji će imitirati izgled krvi, te na to stavite jednu hrenovku.
  • Isti postupak serviranja ponovite s ostalim hrenovkama i hot dog pecivima.

Bilješke

Odricanje od odgovornosti: Iskazane nutritivne vrijednosti izračunate su pomoću alata Cronometer te one služe samo u informativne svrhe. Svaki online alat koristi svoje izvore i algoritme za izračunavanje te ni jedan nije u potpunosti točan jer stvarne vrijednosti ovise o brojnim faktorima koje valja uzeti u obzir.

Nutritivne vrijednosti

Serving: 1hot dogCalories: 323kcalCarbohydrates: 31.1gProtein: 10.6gFat: 17.5gSaturated Fat: 5.3gPolyunsaturated Fat: 4.2gMonounsaturated Fat: 6.8gTrans Fat: 0.2gCholesterol: 50.4mgSodium: 978.5mgPotassium: 313.7mgFiber: 0.8gSugar: 9.9gVitamin A: 37.6IUVitamin C: 13.2mgCalcium: 129.7mgIron: 2.2mg
Keyword halloween, hot dog, hrenovke, noć vještica
Podijeli s drugima:
Želim obavijesti
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare