Fina kuhana piletina [recept i prijedlozi za serviranje]

kuhana piletina
Podijeli s drugima:

Sigurno ste se barem jednom pitali kako kuhati piletinu. Koliko dugo? Možda vas je i brinulo zašto je često piletina suha i kako to spriječiti. Znam da su ta pitanja prolazila kroz moju glavu. Zato sam se potrudila pronaći rješenje i napisati recept za piletinu na zdrav način, a da pritom bude i ukusna.

Ovog sam puta kuhala pileća prsa, no vi možete i druge dijelove pileta. U tom slučaju morate prilagodite vrijeme kuhanja. Dok je prsima dovoljno 30 minuta, zglobovi i krila će se kuhati oko 45 minuta.

Pileća prsa su dio pileta s najnižim udjelom masnoće i zato su suha. Ona nemaju onu masnoću koja daje dubinu okusa. No zato postoje začini i nekoliko trikova poput dodavanja maslaca u vodu i ostavljanje piletine u vodi do trenutka posluživanja. U mom receptu koriste se razni začini poput soli, papra, vegete, sušenog bosiljka, sušenog ružmarina i origana za dodavanje slojevitosti okusa.

Kuhanje piletine zabilježila sam i fotografijama kako biste vidjeli da se stvarno radi o jednostavnom receptu.

kako skuhati piletinu

Iako su mogućnosti za serviranje beskrajne, ipak bih preporučila serviranje uz neki umak da izbalansira suhoću prsiju. Umak od gljiva ili umak od rajčice odlični su izbori koji se savršeno slažu s ovim mesom. Napisala sam recepte za ta dva jela, pa odaberite koji vam se više sviđa.

Sada kada znate sve tajne, vrijeme je da se bacite na kuhanje i uživate u fino začinjenoj piletini. Dobar tek!

Prilozi koje možete poslužiti uz kuhanu piletinu:

kuhana piletina

Kuhana piletina

Laura Bais
Zdrava i ukusna kuhana piletina.
Još nema ocjena.
Priprema 5 minutes
Vrijeme kuhanja 30 minutes
Ukupno 35 minutes
Jelo Glavno jelo
Lokalna kuhinja Svijet
Količina 3 porcije
Kalorije 300.6 kcal

Sastojci
  

  • 500 g pilećih prsiju
  • sol, papar, vegeta, sušeni bosiljak, sušeni ružmarin, origano
  • 30 g maslaca
  • 1,5 l vode

Upute
 

  • Svaku polovicu pilećih prsiju razrežite na četiri dijela.
  • Zatim svaki komad piletine začinite sa svih strana s navedenim začinima.
  • Stavite vodu s maslacem da zakuha, pa pažljivo dodajte unutra piletinu.
  • Pustite piletinu da se kuha 30 minuta.
  • Ostavite piletinu u vodi do serviranja. Predlažem da ju servirate uz neki umak jer su pileća prsa sama po sebi suha zbog male količine masti. Odličan prilog je umak od gljiva ili umak od rajčice. Dobar tek!

Bilješke

Odricanje od odgovornosti: Iskazane nutritivne vrijednosti izračunate su pomoću alata Cronometer te one služe samo u informativne svrhe. Svaki online alat koristi svoje izvore i algoritme za izračunavanje te ni jedan nije u potpunosti točan jer stvarne vrijednosti ovise o brojnim faktorima koje valja uzeti u obzir.

Nutritivne vrijednosti

Serving: 1porcijaCalories: 300.6kcalCarbohydrates: 0.2gProtein: 51.6gFat: 8.8gSaturated Fat: 2.9gPolyunsaturated Fat: 1.7gMonounsaturated Fat: 2.9gTrans Fat: 0.2gCholesterol: 145.1mgSodium: 521.6mgPotassium: 417.2mgVitamin A: 26.1IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 30.9mgIron: 1.9mg
Keyword kuhana pileća prsa, zdrava piletina
Podijeli s drugima:
Želim obavijesti
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare